Ambassade Gelegenheidskleding Menu
https://www.ambassade-gelegenheidskleding.nl/dresscodes/black-tie
   
  Dresscodes per gelegenheid

  Dresscodes per gelegenheid

  Bij de Ambassade te Bussum helpen wij je graag

  Dresscode Black Tie

  Een gala is vaak een formele gelegenheid, waarbij zowel de dames als de heren netjes gekleed dienen te gaan. Door je aan de dresscode te houden en gepaste kleding te dragen toon je respect naar de gastheer of -vrouw, of de gelegenheid.

  Black Tie voor dames

  Black Tie voor heren

  • Huur een smoking of koop een smoking in donkere uitvoering
  • Wit overhemd
  • Dubbele manchetten zijn een pré
  • Liever geen horloge (tijd moet niet uitmaken!)
  • Lakschoenen of voor de dandy's fluwelen loafers.

  Wat betekent Dresscode Black Tie?

  Voor de Heren

  Kies een perfect passende smoking in een zo sober en donker mogelijke uitvoering van comfortabele stof. Draag er een klassiek wit katoenen hemd bij, eventueel met opstaand boord en geplisseerd front, en met dubbele manchetten. Kies een strik, de mooiste strikt u zelf. Een wit jasje of geheel witte smoking is voorbehouden aan tropische temperaturen en oorden, en is dus in Nederland misplaatst. Zie af van het dragen van een horloge (gezelligheid kent immers geen tijd) of een riem, donkere bretels kunnen wel. Beperk dingen als portefeuille en sleutels tot het minimum. Draag het liefst zijden, maar in elk geval kuitlange, zwarte kousen. Kies voor hoogglanzend zwarte schoenen, dit mogen veterschoenen of instappers zijn. De manchetknopen zijn sierlijk en niet te opvallend. Kies je voor een (bij voorkeur zwarte) cumberband draag hem dan met de plooitjes omhoog

  Kom gerust eens binnenlopen in onze winkel in Bussum!

  Voor de Dames

  De heren dragen hierbij een smoking, de dames hebben wat meer opties. Het verschil tussen het dragen van een lange avondjurk of nette cocktailjurk zit hem in het feit of er een diner is,  als deze op de planning staat, is een lange avondjurk een must.  Bij Black Tie dresscode is het de bedoeling dat de galajurk tot aan de hak gedragen wordt dit kan een strapless jurk zijn met of zonder decolleté. De jurk is van een dunne en elegante stof, doorgaans zonder mouwen, maar ook met lange mouwen kan de jurk gedragen worden.

  Is er geen diner? Dan kun je ook een hele nette cocktailjurk dragen. Blote benen zijn niet toegestaan wanneer de dresscode black tie is, dus bedek ze met een panty als je voor een cocktailjurk kiest.  Onder de galajurk of cocktailjurk zijn pumps gebruikelijk en de accessoires mogen opvallend zijn. Natuurlijk kun je ook een tasje meenemen, draag dan wel een clutch die matched met je outfit.