Ambassade Gelegenheidskleding Menu
https://www.ambassade-gelegenheidskleding.nl/dresscodes/tenue-de-ville
   
  Dresscodes per gelegenheid

  Dresscodes per gelegenheid

  Bij de Ambassade te Bussum helpen wij je graag

  Dresscode Tenue de Ville

  Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat zegt echter nog niet zoveel over wat je dan precies moet aantrekken en wat voor outfit de gastheer of gastvrouw van je verwacht als je dit op de uitnodiging hebt gelezen. De dresscode Tenue de Ville komt onder andere voor bij een bruiloft, opening of receptie. Het wordt de ene keer strikter geinterpreteerd dan de andere keer.

  Tenue de Ville voor dames

  • Kies een mantelpakje of een geklede jurk tot aan de knie
  • Houd sierraden en accessoires bescheiden
  • Een hoed is toegestaan maar niet verplicht
  • Pumps, tas en kousen horen er ook bij, liefst in dezelfde kleur

  Tenue de Ville voor heren

  Wat betekent Dresscode Tenue de Ville?

  Voor de dames

  Tenue de Ville komt vaak voor bij een bruiloft, opening of receptie. De heren dragen een donker kostuum, voor de dames is het belangrijk te onthouden dat Tenue de Ville staat voor rust en elegantie. Een mantelpakje of een geklede jurk is hiervoor een goede keus. Als je naar een feest gaat waar de dresscode niet strikt is, dan mag je waarschijnlijk een iets kortere rok of jurk dragen die net boven de knie komt, wordt de dresscode wel strikt nageleefd dan is het belangrijk dat de rok of de jurk in elk geval op de knie of er net overheen wordt gedragen.

  Let op: draagt u een mantelpakje, dan is het not done om het jasje uit te doen!   

  Gebruik vooral zachte pastel kleuren of aardetinten die subtiel geaccentueerd worden door ton-sur-ton accessoires zoals eenvoudige pumps en een kleine enveloptas. houd de sieraden en accessoires ook bescheiden. Panty’s of kousen zijn verplicht neem een lichte panty die je benen een egale, subtiel gebruinde tint geven.

  Een hoed is toegestaan, maar is niet verplicht. Let hierbij wel op dat de hoed niet de hoeden van bijvoorbeeld de moeder van bruid of bruidegom overtreft. Veelal staat op de uitnodiging aangegeven of een hoed juist wel of niet gewenst is, je kunt ook kiezen voor een haaraccessoire in de vorm van een bloem of corsage.

  Kom gerust eens binnenlopen in onze winkel in Bussum!

  Voor de heren

  Zoals bij alle dresscodes draagt de man een pak. Zowel een maatpak als een kant-en-klaar pak zijn geschikt.  Voor de heren die geen kostuum In de kast hebben hangen is huren een goede optie. Eventueel mag er een gilet bij gedragen worden, als alle onderdelen maar van dezelfde stof en kleur zijn. Als jasje draagt de man een colbert. Donkere, effen kleuren worden als traditioneel beschouwd. Lichtere varianten van blauw of grijs zullen als modern-chic gezien worden. Onder het pak draag de heer een overhemd wat lichter van kleur dan het kostuum, natuurlijk mogen een stropdas en pochet niet ontbreken. Onder het kostuum wordt een nette schoen gedragen met een leren zool. Houdt het vooral subtiel en rustig, Kleed je liever iets te basic dan los te gaan met creatieve uitspattingen.

  Kom gerust eens binnenlopen in onze winkel in Bussum!